Forum Gildii Siła i Honor
Zawieszenie to trwać będzie 2 dni.
SW myśli ze chodzi o to żebyśmy mieli czas na przegłosowanie ponu.
Jednak zbrójcie sie na sile, za mało w tyłek dostali, jeżeli będziemy mieli z nimi pon stracimy sporo w oczach innych.
Potencjalnie będziemy tymi którzy sie bali przegrać z leszczykami.
Aby silniejsze gildie nie były dla nas zagrożeniem musimy z twarzą stoczyć ta wojnę i raczej nie jestem za ponem. xD
To SW wyszło z prośbą o pon tak wiec możliwe ze czuja sie coraz słabsi i mniej pewnie.
Valdi144
Ok...poddaję pod głosowanie rady zawieszenie broni do soboty godz 20:00 .Około 20:00 dam znać co tam rada ustaliła....
mamy zawieszenie do 20 (ale z niego palant, od czego oni maja dyplomatę? sam ich szefunio ze mną dyskutuje xD)
jak narazie moczymorda mnie przeprosil
http://forum.delirium.wp.pl/forum/index … #msg_67234
wiec teraz bez hamskich odzywek
to bedzie honorowa wojna
Jeszcze nie ma 20, ale juz teraz przedstawię wam całą sytuacje abyście lepiej mogli zrozumieć moja decyzje.
Cala gildia napiera na wojnę, ponieważ ponieśliśmy pewne straty i chcemy sie mścić. Denerwuje nas propozycja kolejnego ponu.
My jako SiH zmieniliśmy się bardzo i jesteśmy bardziej nastawieni na farmienie i prowadzenie wojen, nie ulegamy słabszym i dążymy do bycia najlepszymi, ale w miarę moralnych zasad.
Moczymorda miał spory wkład w to co się działo, myślę ze atak byłego TROR-owca na nas było poniżej pasa, ale cóż to jest gra.
Każdy ma swoje układy i układziki.
Dobrze przejdę do sedna, oto moja propozycja, jaka im złozylam.
Przemyślałam wszystkie za i przeciw podchodząc do sprawy jak najbardziej obiektywnie.
Proponuje wojnę terminową, przykładowo od niedzieli 30.03.2008 do niedzieli 06.04.2008r.
Ma to być wojna honorowa, potyczka naszych gildii na możliwie jak najwyższym poziomie kulturowym i militarnym Smile dotyczy to głównie forum i komunikacji na PW.
Po upływie terminu tej wojny, ustanowimy nieoficjalny pon, który tez można nazwać stałym zawieszeniem broni.
Warunkiem tego ponu będzie całkowity zakaz jakichkolwiek działań militarnych.
Pon ten można wypowiedzieć w ciągu 48 godzin, nie podając nawet powodu.
Teraz obie strony konfliktu mogą się wykazać.
Czekamy na ich odpowiedz lub tez raczej potwierdzenie terminu, w końcu maja prawo prosić o przesuniecie go o np. dzień.
Znacie już całą sytuację, czekamy.
odpowiedz szefa SW
przedstawilem ta propozycje czlonkom gildii.Wieksza czesc opowiedziala sie za jej przyjeciem tak wiec mysle ze trzeba uszgodnic szczegoly by warunki byly jasne.
Wojna rozpoczyna sie jutro (tj 30.03)z godzina 15:00 i trwa 7dni (czyli konczy sie z dniem 6.04).wszelkie dzialania wojenne koncza sie rowniez o godz 15:00 w nastepna niedziele.Po terminie zakonczenia nastepuje automatycznie nieoficjalny Pon na takich zasadach jak mi napisalas w swojej propozycji.Mysle ze takie warunki sa do zaakceptowania...
wiec mamy 7 dni na 00 ich